'Week van de Mobiliteit' van 16 tot en met 22 september

Nog steeds doen we (te) veel korte verplaatsingen met de wagen. Tijdens de ‘Week van de Mobiliteit’ van 16 tot en met 22 september worden andere manieren van verplaatsen in het daglicht geplaatst. 

In Oud-Turnhout zijn er volgende initiatieven:

zondag 16 september

  • Autovrije zondag: ga naar de garageverkoop in het centrum en Zwaneven met duurzame vervoersmiddelen.
  • Lancering fietstocht ‘Fair Trade Ecocyclo’: Op het Dorpsplein staat een onthaalstand van 11 tot 14 uur. Je kan ook je fietsvaardigheden testen op het behendigheidsparcours en jouw fiets laten graveren.

maandag 17 september

De duurzame helden van Oud-Turnhout hijsen de vlag op het Dorpsplein om 19.30 uur.

dinsdag 18 september - gratis fietscontrole

Laat gratis jouw fiets controleren en graveren op het dorpsplein van 14 tot 17 uur.

donderdag 20 september - CAR FREE DAY

  • Car Free Day: Het gemeentebestuur promoot bij alle bedrijven om hun werknemers, die op een duurzame manier naar het werk komen, te belonen. Ook voor de werknemers van de gemeente geldt deze uitnodiging. Door samen een steentje bij te dragen kunnen we de CO2-uitstoot door de mobiliteit doen dalen!
  • Documentaire ‘Why we cycle’ met nagesprek: In ‘Why we cycle’ zoekt fietsprofessor Marco te Brömmelstroet naar de diepere behoeftes van fietsers en naar de effecten van fietsen in de maatschappij. Deze documentaire wordt vertoond om 20 uur in Cinema UCG, Graatakker 99 te Turnhout. Een kaartje kost 8,5 euro (incl. drankje). Nadien is er een nagesprek met experten die fietsen analyseren vanuit hun specifieke discipline.

vrijdag 21 september = STRAPdag

De leerlingen van de SCHOT-scholen kiezen voor een duurzame verplaatsing.

zaterdag 22 september

De gebruikers van het openbaar vervoer krijgen een heerlijk tasje koffie met versnapering van 10 tot 12 uur aan de bushaltes in het Dorp en aan de Polderstraat.

 

Aan het onthaal van het gemeentehuis krijgen de fietsers of stappers gratis het fietsplaatje “Start een rage, auto in de garage”. Je kan er ook een raamaffiche “In dit huis blijft de auto vaker thuis” krijgen. Vraag ernaar!

Datum van het bericht: maandag 10 september 2018
Nieuwsoverzicht