Parochie Oosthoven viert Sint-Antonius

Sint-Antonius-2 (grote weergave)

Al van oudsher wordt Sint-Antonius gevierd op “de zondag na 17 januari” (behalve als 17 januari op een zondag valt).
De Sint-Antoniusommegang, de dierenzegening en de verkoop van geofferde gaven zijn ondertussen erfgoed. De laatste jaren zijn er enkele activiteiten bij gekomen, die er een gevuld weekend van maken.

Programma

vrijdag 19 januari – Sint-Antoniusommegang

Op vrijdagavond trekken kinderen, ouders en leerkrachten van basisschool Reuzepas zingend door Oosthoven voor financiële steun voor hun opvoedingsproject.

zaterdag 20 januari om 20 uur – de ‘grote varkensquiz’

Stel een ploeg samen van maximum 6 personen. Inschrijven kan vooraf (0478 69 25 07) of ter plaatse vanaf 19 uur. Deelname kost 15 euro per ploeg (inclusief 1 drankje per persoon). In verwarmde tent op de parking tegenover de kerk in de Polderstraat.

zondag 21 januari – stoet met dieren, zegening dieren en tractoren, eucharistieviering, verkoop geofferde gaven

Om 10.30 uur wandelt een stoet met dieren van BC Landschap De Liereman (Schuurhovenberg 43) naar de Sint-Antoniuskerk in de Polderstraat. Daar vervoegen de tractoren de stoet. Voor deelname aan de dierenzegening hoeft u niet in te schrijven.

De eucharistieviering in de Sint-Antoniuskerk om 10.30 uur wordt opgeluisterd door de Koninklijke Harmonie Sint-Antonius en het zangkoor Sint-Antonius. Na de viering zegent de priester de dieren en de tractoren en kan er geboden worden op de geofferde gaven. Snoep wordt rondgestrooid voor de kinderen.

Van 11 tot 17.30 uur zorgen enkele verenigingen voor drankjes en verschillende hapjes in een tent op de parking aan de kerk. Een DJ zorgt voor muziek. In de namiddag is er een optreden van zanger ‘Iron’ en bieden de Oosthovense middenstanders een gratis nieuwjaarsdrink aan. Een deel van de opbrengst gaat naar Basisschool Reuzepas.

Info

  • dierenzegening en verkoop geofferde gaven: Jan Van Gestel: 014 72 09 84 - jan.v.gestel@telenet.be
  • wandeling met dieren: Paul Hertogs: 014 41 09 07 - paul.hertogs@telenet.be
  • activiteiten parking: Luc Dierckx: 0478 69 25 07 - eastgardendrinks1@gmail.com

 

Datum van het bericht: vrijdag 12 januari 2018
Nieuwsoverzicht