Parochie Oosthoven viert Sint-Antonius op 18, 19 en 20 januari

Sint-Antonius-2 (grote weergave)

Al van oudsher wordt Sint-Antonius gevierd op 'de zondag na 17 januari' (behalve als 17 januari op een zondag valt). De Sint-Antoniusommegang, de zegening van dieren en tractoren en de verkoop van geofferde gaven zijn ondertussen erfgoed. De laatste jaren zijn enkele activiteiten toegevoegd zodat het een gevuld weekend is.

vrijdag 18 januari

Sint-Antoniusommegang

Tussen 18 en 20.30 uur trekken kinderen, ouders en leerkrachten van basisschool Reuzepas al zingend door Oosthoven. Voorzien van zelfgemaakte muziekinstrumentjes of lantarentjes bellen ze aan en rekenen ze op een milde gift. Dankzij deze financiële steun kan de school blijven vernieuwen en zich aanpassen aan de noden van de tijd.

Quiz ‘Wie wordt het slimste varken van Oosthoven?’

Stel een ploeg samen van maximum 6 personen. Inschrijven kan vooraf via 0478 69 25 07 of ter plaatse vanaf 19 uur. De quiz start om 20 uur. Deelname kost 15 euro per ploeg (inclusief één drankje per persoon). De eerste prijs is een half versneden varken, daarnaast zijn er nog tal van mooie prijzen. Locatie: in de verwarmde tent op de parking tegenover de kerk.

zaterdag 19 januari

Dansavond 'De nacht van de scheve paters' om 20 uur

Deze dansavond in de verwarmde tent is enkel toegankelijk voor genodigden.

zondag 20 januari

Stoet met dieren, zegening dieren en tractoren, eucharistieviering, verkoop geofferde gaven

Om 10.30 uur wandelt een stoet met dieren van BC Landschap De Liereman (Schuurhovenberg 43) naar de Sint-Antoniuskerk in de Polderstraat. Daar vervoegen de tractoren de stoet. Voor deelname aan de dierenzegening hoeft u niet in te schrijven.

De eucharistieviering in de Sint-Antoniuskerk om 10.30 uur wordt opgeluisterd door Koninklijke Harmonie Sint-Antonius en zangkoor Sint-Antonius. Na de viering zegent de priester de dieren en de tractoren en kan er geboden worden op de geofferde gaven. Snoep wordt rondgestrooid voor de kinderen.

Van 11 tot 17.30 uur zorgen enkele verenigingen voor drankjes en verschillende hapjes in een tent op de parking aan de kerk. Een DJ zorgt voor muziek. In de namiddag is er een optreden van zanger ‘René Redkey' en bieden de Oosthovense middenstanders een gratis nieuwjaarsdrink aan. Een deel van de opbrengst gaat naar Basisschool Reuzepas.

Info

Datum van het bericht: donderdag 10 januari 2019
Nieuwsoverzicht