Van oud naar nieuw met de feestbussen van De Lijn

Feestbussen De Lijn (grote weergave)

Ook tijdens oudejaarsnacht brengen chauffeurs van De Lijn je veilig naar jouw bestemming en weer thuis. Zo kan je feesten zo lang je wenst, zonder stress of parkeerzorgen.

Dankzij de financiële tussenkomst van onder andere Politie Regio Turnhout in samenwerking met de gemeente Oud-Turnhout kan je ook dit jaar gratis gebruik maken van alle feestbussen en -trams tijdens oudejaarsnacht. Let op, het aantal gratis aan onze gemeente toegewezen tickets is beperkt.

Oudejaarsnachtbiljet De Lijn gaat digitaal - NIEUW

De Lijn voert een vernieuwing door. Het gratis Oudejaarsnachtbiljet wordt deze editie immers als Oudjaarticket op SMS uitgereikt. Je moet dus niet meer naar het gemeentehuis om je ‘papieren’ ticket op te halen.

Hoe werk het?

  • Via deze LINK ga je rechtstreeks naar het registratieportaal van de Lijn.
  • Na registratie krijg je een e-mail van De Lijn met de instructies voor de activatie van jouw SMS-Oudjaarticket.
  • Per gsm-nummer kunnen er vier sms-tickets worden aangevraagd. Dit hoeft niet tegelijk te gebeuren, later toevoegen is ook mogelijk. Belangrijk is wel dat iedereen alle verplaatsingen samen maakt, elke reiziger dient namelijk over een geldig vervoerbewijs te beschikken.
  • Je activeert jouw ticket door EVENT te sturen naar 4884 voor je op de bus of tram stapt. Per SMS-ticket rekent jouw provider een kost van 0,15 euro aan. Het SMS-ticket zelf is gratis, indien je je tijdig registreert.

Indien je niet wenst te registreren, kan je nog steeds terecht in de Lijnwinkels of bij de chauffeur om jouw Oudejaarsnachtbiljet aan te kopen aan de prijs van 3 euro.

Geldigheidsduur

Het SMS-ticket is geldig van 31 december 2017 om 18 uur tot 1 januari 2018 om 23.59 uur. Je mag binnen de geldigheidsperiode zoveel verplaatsingen maken als je wilt. Abonnees rijden sowieso gratis op vertoon van hun pasje.

Een overzicht van de feestbussen in regio Turnhout, vind je onderaan bij downloads.

Dienstregelingen, trajecten en info

Acht tramlijnen en eenentwintig buslijnen blijven de hele nacht van oud naar nieuw rijden. Sommige volgen bestaande trajecten, maar er zijn ook feestbussen en -trams die speciaal voor de gelegenheid via andere reiswegen rijden.

Datum van het bericht: dinsdag 05 december 2017
Nieuwsoverzicht