Inhuldiging beweegtoestellen in ‘Beweeg- en beleeftuin Eigenaard’

Beweegtoestellen Eigenaard (grote weergave)

VIGeZ en VLM zorgden voor financiële middelen waarmee de gemeente Oud-Turnhout een tuin kon inrichten waar ecologisch tuinieren en bewegen samen gaan. 
De moestuiniers zijn in het voorjaar gestart met het bewerken van hun perceeltje. Hier werd ondertussen ook de eerste oogst geteeld.

In augustus werden fitnesstoestellen geplaatst voor senioren. Een kinesiste zal de toestellen toelichten zodat de senioren ze verder vrij en individueel kunnen gebruiken. Ook andere volwassenen en kinderen mogen ze uiteraard gebruiken.
Een bord ter plaatse legt de werking van elk toestel én van de bedoelde spieren en gewrichten uit.  
ZIE IN DE BIJGEVOEGDE FLYER.

OFFICIEEL MOMENT: INHULDIGING BEWEEGTOESTELLEN
zaterdag 19 september om 9.30 uur
Een afvaardiging van VIGeZ komt de toestellen officieel inhuldigen. Er wordt een gezond hapje en drankje aangeboden. Iedereen is welkom, u hoeft niet vooraf in te schrijven.

Beweeg- en beleeftuin Eigenaard
Koning Boudewijnlaan 80, Oud-Turnhout

HET VERVOLG

De tuin is nog in volle opbouw. Zo zal in het najaar de aanplanting gebeuren van hagen en fruitbomen. Er zal nog een blote voetenpad en een hangbrug worden aangelegd om de algemene oefeningen dagelijks te trainen. Elke maand is er een werkmoment in de tuin om de gezamelijke delen te onderhouden. Hiervoor worden zowel de moestuiniers als de bewoners van het dienstencentrum opgetrommeld.

Het hele project kadert in het engagement van “Gezonde Gemeente” dat Oud-Turnhout heeft aangegaan.

INFO
Ellen Vermeulen
coördinator dienstencentrum Eigenaard
tel. 014 46 22 44
eigenaard@oud-turnhout.be

Datum van het bericht: woensdag 16 september 2015
Nieuwsoverzicht