Participatietraject De Heischuur

Heischuur (grote weergave)

Begin jaren tachtig werd de gemeentelijke "jongensschool" van Oosthoven omgebouwd tot een gemeentelijk centrum. De naam "Heischuur" komt uit "Heieinde" en "Schuurhoven", de straten waaraan het gebouw grenst. In 2000 werd één van de zalen dubbel zo groot en zijn er enkele nieuwe vergaderlokalen bijgebouwd. Zo werd het gemeenschapscentrum een aaneenschakeling van zalen en lokalen tussen de vroegere jongensschool en het nieuwe(re) stuk. Ook werd er voorzien in een parking. Het aanbod van lokalen en zalen is gevarieerd, zowel wat grootte als technische mogelijkheden betreft.

Participatieproces

Het Gemeenschapscentrum De Heischuur is nu echter aan vernieuwing toe. Het huidige gebouw is sterk verouderd en niet even toegankelijk voor iedereen. Daarom wil het gemeentebestuur graag een nieuw gemeenschapscentrum bouwen dat rekening houdt met de huidige energienormen en zo de tand des tijds kan doorstaan. Daarnaast willen we dat het nieuwe gebouw zijn multifunctionaliteit blijft behouden, al dan niet uitbreiden, en dat het voor iedereen toegankelijk is.

We weten dat de Heischuur bij velen nauw aan het hart ligt en dat ons gemeenschapscentrum dagelijks bruist van het leven. Daarom gaan we als gemeente uiteraard niet alleen beslissen hoe de nieuwe Heischuur er zal uitzien. We willen dit samen met jullie doen; de omwonenden, de gebruikers en iedereen die graag met ons aan de slag gaat om mee na te denken over het nieuwe gebouw.

Participatieavond op dinsdag 21 september

In september organiseren we dan ook een eerste participatieavond. Tijdens dit moment gaan we samen aan de slag om De Heischuur en elkaar beter te leren kennen. Maar ook ieders belang. Aan de hand van een aantal oefeningen en methodieken eindigen we de avond met een aantal thema-prioriteiten waar iedereen achterstaat.

Na het eerste participatiemoment, schakelen we over naar ons participatieplatform waar iedereen de kans krijgt om per thema ideeën te geven. Die ideeën nemen we dan weer mee naar het tweede participatiemoment in oktober om samen een blauwdruk te maken voor het ontwerp van de nieuwe Heischuur. Een ontwerp waar iedereen achterstaat.

Wil jij samen met ons bouwen aan een nieuw gemeenschapscentrum De Heischuur? Schrijf je dan zeker in voor ons participatietraject via 2360aanzet.be. Hou zeker ook het participatieplatform in de gaten voor updates over het project!

Praktisch

  • dinsdag 21 september van 19 tot 22 uur
  • locatie: De Djoelen, Steenweg op Mol 3, Oud-Turnhout
  • inschrijven is verplicht via 2360aanzet.be/heischuur/
Datum van het bericht: maandag 06 september 2021
Nieuwsoverzicht