Aanleg nieuw elektriciteitsnet omgeving rond Sint-Bavostraat, Jan Roesstraat en Meibloemstraat

Plan met timing (grote weergave)

Werken in omgeving rond Sint-Bavostraat, Jan Roesstraat en Meibloemstraat vanaf augustus

In augustus start netbeheerder Fluvius ingrijpende werkzaamheden om de elektriciteitsleidingen in onze gemeente voor te bereiden op de toekomst. Het huidige 230 volt-laagspanningsnet maakt er plaats voor een gloednieuw net van 400 volt.

Hoewel 230 volt ruim voldoende is om aan de huidige vraag naar elektriciteit te voldoen, bereidt netbedrijf Fluvius zijn netten nu al voor op een toekomst met nog meer elektrische voertuigen, warmtepompen, ... Om daarvoor klaar te zijn, bouwt het zijn laagspanning zo veel mogelijk om tot netten van 400 volt en wordt er energiezuinige openbare verlichting voorzien.

Met de omgeving rond Sint-Bavostraat, Jan Roesstraat en Meibloemstraat verdwijnt één van de laatste 230 volt-netten in de Kempen.

Hoe verlopen de werken?

De werken starten vermoedelijk in de tweede week van augustus en duren tot begin 2022. Om toekomstige hinder te beperken, is ook Telenet op de werven actief. Aansluitend op de werken vernieuwen wij als gemeente de voetpaden. Dit gebeurt als laatste activiteit zodat het straatbeeld nieuw is.

De werken zijn opgesplitst in vier fases om alles zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, zoals aangeduid op plan.

  • Fluvius voert per fase de werken uit met drie teams. Het eerste team graaft de sleuven voor de kabels. Het tweede team legt de nieuwe kabels en stelt ze in dienst. Het derde team sluit de woningen aan op het nieuwe net.
  • Als dat allemaal klaar is, neemt Fluvius de oude netten buiten dienst en vernieuwt de gemeente de voetpaden.
  • Nadien wordt er, volgens de Vlaamse richtlijnen die op dat moment gelden, een digitale meter geplaatst bij de bewoners langs het traject. Tijdens de bewonersvergadering worden de verschillende situaties transparant toegelicht.

Duidelijke communicatie

Elke bewoner die hinder ondervindt van de werken, krijgt vooraf een brief in de bus met daarop de precieze aard van de hinder en de belangrijkste contactgegevens in geval van vragen of problemen.

Digitale bewonersvergadering

Tijdens de digitale bewonersvergadering van donderdag 17 juni werd meer uitleg gegeven over de werken en de verwachte hinder.

Hieronder kan je de vergadering herbekijken.

 

Heb je specifieke vragen over de werken zelf?

Mail naar dossieradministratie.kempen@fluvius.be en vermeld daarbij dossiernummer HNW 313902.

 

Info

Peter Van Roey, coördinator werfopvolging - 014 39 50 83 - openbare.werken@oud-turnhout.be 

Datum van het bericht: dinsdag 15 juni 2021
Nieuwsoverzicht