Energiepremies, calculators, tools en energieleningen in 2021

energiepremies.jpg (grote weergave)

Sinds 1 januari zijn er enkele wijzigingen op het vlak van energiepremies, calculators & tools en energieleningen.

Energiepremies

Fluvius, de Belgische netbeheerder van elektriciteit en aardgas, heeft sinds 1 januari enkele wijzigingen doorgevoerd in de energiepremies:

  • De premie voor dak- of zoldervloerisolatie die je zelf hebt aangebracht, is geschrapt. De premie voor dak- en zoldervloerisolatie die aangebracht is door een aannemer blijft wel gelden.
  • Enkele premies worden verhoogd. Zo kan je een hogere premie ontvangen voor het plaatsen van nieuwe beglazing. Deze verdubbelt naar 16 euro/m2. Het plaatsen van buitenmuurisolatie wordt ook interessanter. Indien je de buitenmuur langs de buitenzijde isoleert, ontvang je voortaan een premie 30 euro/m2.
  • Fluvius lanceert ook nieuwe premies. Vanaf dit jaar kan je gebruik maken van een eenmalige premie voor het plaatsen van zonnepanelen. Daarnaast kan je een labelpremie (ook gekend als EPC-premie) aanvragen.

Alle info vind je op www.fluvius.be/nl/thema/premies.

Wil je isoleren? Gebruik de calculators en tools van Fluvius

Ben jij op zoek naar de beste dak-, vloer-, raam- of muurisolatie? Zoek je naar de exacte hoeveelheid en de aangewezen dikte? Gebruik dan de handige calculators van Fluvius. Je kan daarmee simulaties uitvoeren en deze met elkaar vergelijken. Daarnaast krijg je ook telkens een overzicht van mogelijke premies voor isolatie van je woning.

Meer info? Surf naar https://benoveren.fluvius.be/tools-en-calculators.

De energielening in 2021

De energielening is een lening van de Vlaamse overheid die je kan aanvragen via de dienst Wonen Stadsregio Turnhout. Je kan een energielening aanvragen als je in je woning werken gaat uitvoeren om energie te besparen, bijvoorbeeld door isolatie aan te brengen, hoogrendementsglas te plaatsen of door een stookketel te vervangen.

  • Voor de prioritaire doelgroep blijft de gekende energielening aan 0% bestaan. Het maximumbedrag dat deze groep kan lenen, is 15.000 euro.
  • De energielening aan 0% voor niet-commerciële instellingen en coöperatieve vennootschappen, zoals scholen, ziekenhuizen, vzw's, ... wordt verlengd.
  • Tot slot is er in 2021 een nieuw aanbod: de energielening+. Meer concrete informatie volgt hierover later. Hou zeker de website stadsregioturnhout.be/blog in de gaten.

Meer info?

De dienst Wonen Stadsregio Turnhout zoekt graag samen met jou naar de antwoorden op jouw vragen. Mail je vraag naar wonen@stadsregioturnhout.be of bel hen op het nummer 014 44 33 95.

Datum van het bericht: dinsdag 19 januari 2021
Nieuwsoverzicht