Ons dorp geeft. Kom jij ook bloedgeven in 2020?

Rode Kruis-Vlaanderen zorgt het hele jaar door voor veilig en voldoende bloed, plasma en bloedplaatjes. Met dank aan donoren in heel Vlaanderen. Dus ook in Oud-Turnhout. 

Omdat jij of je buurman het misschien ooit nodig heeft

Wist je dat er 70% kans is dat iemand ooit een bloedproduct nodig heeft? Dat geldt dus ook voor jou of je buurman. Op dit moment geeft maar 3% van alle Vlamingen bloed-, plasma- of bloedplaatjes. En daar wil Rode Kruis-Vlaanderen verandering in brengen.

Het Rode Kruis roept elke gemeente op om er samen voor te zorgen dat we dat extra procent halen. Vandaag telt Oud-Turnhout 5,28% donoren. Dat is mooi, maar het kan altijd beter. Help jij mee om van Oud-Turnhout het vrijgevigste dorp te maken? Kom dit jaar minstens 1 keer bloed, plasma of bloedplaatjes geven en vraag familie of vrienden of ze mee willen doneren.

Waar en wanneer doneren in Oud-Turnhout?

In Oud-Turnhout kan je bloed doneren op onderstaande data - telkens van 17.30 en 20.30 uur:

  • woensdag 4 november in De Djoelen
  • dinsdag 10 november in De Djoelen

Indien je belet bent op één van deze momenten, kan je ook in een buurgemeente of in een van de donorcentra van Rode Kruis-Vlaanderen gaan doneren. Waar je gaat doneren, is niet belangrijk voor de statistieken van je woonplaats.

Info

www.rodekruis.be/afdeling/oud-turnhout

       

Datum van het bericht: vrijdag 24 januari 2020
Nieuwsoverzicht