Ga de BE-Alert challenge aan

Heb jij je al ingeschreven voor BE-Alert, het systeem dat je een bericht stuurt bij een noodsituatie in jouw buurt? Daag ook jouw vrienden en familie uit om hetzelfde te doen. 

Waarom moet ik me inschrijven op BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem dat je verwittigt en de nodige instructies geeft bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan de overheid een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo krijgen alle betrokken inwoners snel de nodige aanbevelingen om zich te beschermen (sluit ramen en deuren, neem jodiumtabletten, …).

BE-Alert gebruikt verschillende kanalen om je te waarschuwen. Je kan een bericht ontvangen via een sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of een e-mail.

Registreren is eenvoudig 

In slechts twee minuten zorg je ervoor dat je snel verwittigd kan worden bij een noodsituatie. Registreer je op www.be-alert.be. Je kan verschillende adressen en verschillende telefoonnummers registreren. Woont je in Oud-Turnhout maar werk je in Antwerpen? Registreer beide adressen en je blijft steeds op de hoogte.

BE-Alert Challenge: daag familie en vrienden uit

Met de BE-Alert Challenge zorg je niet enkel voor je eigen veiligheid, maar ook voor de veiligheid van anderen. Aan elke 20.000 nieuwe inschrijvingen is er immers een veilige actie gekoppeld.

Neem dus deel aan de BE-Alert Challenge: schrijf jezelf en jouw gezin in en roep vrienden en familie op om hetzelfde te doen. Je kan ze wakker schudden met een wake-up call van BE-Alert. Zij ontvangen zo een e-mail met de vraag om zich ook in te schrijven. Samen voor meer veiligheid!

Info

Dienst noodplanning - 014 46 22 60 - noodplanning@oud-turnhout.be

Datum van het bericht: vrijdag 07 september 2018
Nieuwsoverzicht