Participatietraject De Heischuur

Heischuur (grote weergave)

Begin jaren tachtig werd de gemeentelijke "jongensschool" van Oosthoven omgebouwd tot een gemeentelijk centrum. De naam "Heischuur" komt uit "Heieinde" en "Schuurhoven", de straten waaraan het gebouw grenst. In 2000 werd één van de zalen dubbel zo groot en zijn er enkele nieuwe vergaderlokalen bijgebouwd. Zo werd het gemeenschapscentrum een aaneenschakeling van zalen en lokalen tussen de vroegere jongensschool en het nieuwe(re) stuk. Ook werd er voorzien in een parking. Het aanbod van lokalen en zalen is gevarieerd, zowel wat grootte als technische mogelijkheden betreft.

Participatieproces

Het Gemeenschapscentrum De Heischuur is nu echter aan vernieuwing toe. Het huidige gebouw is sterk verouderd en niet even toegankelijk voor iedereen. Daarom wil het gemeentebestuur graag een nieuw gemeenschapscentrum bouwen dat rekening houdt met de huidige energienormen en zo de tand des tijds kan doorstaan. Daarnaast willen we dat het nieuwe gebouw zijn multifunctionaliteit blijft behouden, al dan niet uitbreiden, en dat het voor iedereen toegankelijk is.

Op dinsdag 21 september vond het eerste live participatiemoment over de Heischuur plaats. Vijftig deelnemers gingen samen met ons aan de slag om uit te diepen welke thema's belangrijk zijn voor de toekomstige Heischuur. Na een reeks interactieve oefeningen waarbij we niet alleen de Heischuur, maar ook elkaar en elkaars belangen leerden kennen, sloten we de avond af met zes thema's. 

Tweede participatieavond op woensdag 27 oktober

Volgende week woensdag 27 oktober gaan we weer aan de slag over de Heischuur? Wil jij mee nadenken over de nieuwe Heischuur, schrijf je dan zeker in!

Tijdens deze sessie leggen we alle ideeën en resultaten van de eerste sessie en het online platform samen en kijken we wat er is uitgekomen. We zoeken een antwoord op enkele vragen die zich stellen en komen zo tot een concept voor de nieuwe Heischuur.

Wil jij samen met ons bouwen aan een nieuw gemeenschapscentrum De Heischuur? Schrijf je dan zeker in voor ons participatietraject via 2360aanzet.be. Hou zeker ook het participatieplatform in de gaten voor updates over het project!

Praktisch

  • dinsdag 27 oktober van 19 tot 22 uur
  • locatie: De Djoelen, Steenweg op Mol 3, Oud-Turnhout
  • inschrijven is verplicht via 2360aanzet.be/heischuur/
Datum van het bericht: donderdag 21 oktober 2021
Nieuwsoverzicht