Behaag onze Kempen

Behaag_onze_Kempen (grote weergave)

Wil je meer planten dan één boom? Ook dit najaar loopt in onze gemeente de actie ‘Behaag onze Kempen!’. Deze actie is intussen aan haar 27ste editie toe. Organisatoren zijn IOK, Natuurpunt, Velt, JNM en 27 Kempense gemeentebesturen. Het doel van de actie is om inheemse en streekeigen soorten te promoten. Je kan in september en oktober ook plantgoed aankopen via de actie.

Het bestelformulier (zie downloads) geeft een overzicht van wat je allemaal kan kopen via ‘Behaag onze Kempen’. De organisatoren kiezen waar mogelijk voor autochtoon plantmateriaal. Inheemse en streekeigen (haag)planten gedijen van nature goed op onze arme Kempense zandgronden. Ze trekken meer diersoorten aan en vergroten de natuurwaarde van je tuin.

Nieuw vanaf dit jaar is het aanbod ‘gevelgroen’. Er zijn verschillende voordelen aan het aanleggen van gevelgroen. Zo zorgen ze in de zomer voor nodige verkoeling. Als je voor de klimplant bestaande verharding gaat weghalen, kan regenwater makkelijker de grond insijpelen waardoor je minder kans hebt op wateroverlast. De aangeboden planten zijn daarnaast ook ecologisch waardevol en dragen bij aan de biodiversiteit.

Tuinadvies door Joeri Cortens op 18 september

Op zaterdag 18 september om 13.30 uur of 15 uur organiseren we een inspiratiewandeling met Joeri Cortens in het Begijnhof van Herentals (Begijnhof 29). Tijdens de wandeling kan je ‘live’ kennis maken met de aangeboden soorten. Inschrijven kan via www.iok.be/tuinbezoek.

Praktisch

1. Bestellen mogelijk tot en met 20 oktober
  • bij voorkeur online: www.iok.be/bok
  • met het bestelformulier: afgeven in het gemeentehuis

De gegevens voor de betaling via overschrijving ontvang je na bestelling.

2. Afhalen

zaterdag 20 november tussen 9.30 en 11.30 uur op de gemeentelijke werkplaats, Molenbergen 17

Info

Datum van het bericht: maandag 06 september 2021
Nieuwsoverzicht