‘1.001 bomen’ om Oud-Turnhout groener te maken - een gratis boom voor elk gezin

1001_bomen (grote weergave)

Oud-Turnhout neemt dit najaar deel aan de actie ‘1.001 bomen’ in samenwerking met IOK. Om onze gemeente groener te maken, kan elk gezin een gratis boom bestellen.

Wetenschappelijk onderzoek is unaniem: we zijn gezonder en we voelen ons gelukkiger en minder gestresseerd als we in een groene omgeving vertoeven. Ook voor het klimaat en de luchtkwaliteit zijn bomen meer dan welkom. Een boom neemt jaarlijks gemiddeld 20 kg CO2 uit de lucht op en produceert zelf evenveel zuurstof als 10 mensen op een heel jaar inademen.

Met het project ‘1.001 bomen’ willen we inwoners bewust maken van het belang van bomen in onze gemeente en iedereen motiveren om zelf mee te bouwen aan een groene toekomst. Want de boom van morgen, die plant je natuurlijk vandaag.

Een gratis boom voor elk gezin

Elk gezin kan zelf kiezen welke boom ze willen. Het aanbod bestaat uit streekeigen bomen en struiken die goed gedijen in ons klimaat en aangepast zijn aan de Kempense bodem, ziektes en vorst. Voor elke grootte van tuin is een aanbod voorzien.

Praktisch

  • De deal is eenvoudig: de gemeente geeft een boom, jij steekt hem in de grond. Tegelijkertijd kan je extra plantgoed bestellen via ‘Behaag onze Kempen’. Meer info: behaag onze kempen
  • Je plantgoed en gratis boom bestellen kan tot en met 20 oktober via www.iok.be/1001bomen.
  • Je dient je bestelling af te halen op zaterdag 21 november op een vooraf toegewezen uur (kan tussen 8 en 17 uur zijn) op de gemeentelijke werkplaats, Molenbergen 17.

Info

www.iok.be/1001bomen 

Datum van het bericht: donderdag 03 september 2020
Nieuwsoverzicht