Volg de maatregelen - professor schrijft open brieven aan burgers én aan jongeren

Het coronavirus is in het land en grijpt om zich heen. Meer en meer mensen worden besmet. Het is nú alle hens aan dek in de strijd tegen Covid-19.

Volg de maatregelen en vermijd samenkomsten

Professor Wim Derave, inspanningsfysioloog aan de UGent, schreef twee emotionele open brieven - één voor alle burgers, één specifiek voor de jongeren - om nogmaals te wijzen op de ernst van de situatie. Zie downloads.

Zijn boodschap is duidelijk: volg de maatregelen van de overheid op en vermijd samenkomsten. Er komt een drama op ons af als niet iedereen de maatregelen van de overheid serieus neemt. 

Om het met de woorden van professor Derave te zeggen: “Ieder van ons kan nu een leven redden door zich verantwoord te gedragen, door het collectief boven het individu te plaatsen” en “Je zal trots mogen zijn voor elk leven dat je hebt gered”.

Ook gouverneur roept iedereen op

Gouverneur Cathy Berx roept alle inwoners op om de maatregelen tegen de verspreiding van het Covid-19-virus zeer nauwgezet na te leven. Ze verwijst daarbij heel in het bijzonder naar de twee open emotionele brieven van prof. Wim Derave.

Help de verspreiding van het coronavirus te beperken

Neem je verantwoordelijkheid. Was je handen, heb zo weinig mogelijk contact, hoest in een papieren zakdoek of in je elleboogplooi en blijf binnen. Zo verlicht je het werk van dokters en zorgverleners en help je mee om kwetsbare personen te beschermen.

Datum van het bericht: dinsdag 17 maart 2020
Nieuwsoverzicht