Dienstverlening op afspraak

Sluiten

Maak een afspraak voor je langskomt in het gemeentehuis!

STEENWEG OP RAVELS: vernieuwing wegdek en putdeksels van 24 tot en met (uiterlijk) 28 februari

verkeersbaken (grote weergave)

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de gemeente vernieuwen tijdens de krokusvakantie het wegdek van de Steenweg op Ravels (N12) in Oud-Turnhout (Oosthoven). De baan krijgt een vernieuwde rijweg in asfalt tussen de gemeentegrens met Turnhout en de zijstraat Kuiltjesstraat.

Tijdens de werken is de N12 afgesloten en volgt het verkeer tussen Turnhout en Ravels een omleiding via Weelde Statie.

UPDATE - 28/02/2020

De Steenweg op Ravels wordt vrijdag 28/02 om 17 uur opengesteld voor alle verkeer. 

 

UPDATE - 27/02/2020

Omwille van de weersomstandigheden starten de belijningswerken op de Steenweg op Ravels vrijdagmorgen 28 februari. Zodra deze afgerond zijn, wordt de baan opengesteld. Dit gebeurt dus in de loop van de dag. Tot dan blijft de N12 afgesloten.

Deze nacht wordt er niet gestrooid in de werfzone zodat de belijning morgen kan doorgaan.


Afvalophaling van pmd en gft

De afvalophaling kan vrijdag de Steenweg op Ravels bedienen zoals gewoonlijk. Zij krijgen toelating om de afgesloten werfzone te passeren. Dit is in samenspraak met AWV en politie.

Wat gebeurt er?

De toplaag van het wegdek wordt afgefreesd en terug aangelegd met twee nieuwe lagen asfalt. Daarna worden nieuwe wegmarkeringen aangebracht.

Tussen het frezen en het aanbrengen van de nieuwe asfaltlagen, brengt de technische dienst van de gemeente Oud-Turnhout ook enkele verzonken putdeksels op de juiste hoogte. Het vernieuwde wegdek zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers verbeteren.

Hinder tijdens de krokusvakantie: N12 afgesloten

  • De rijwegvernieuwing op de N12 wordt gedurende vijf weekdagen uitgevoerd tijdens de krokusvakantie. De werken starten op maandagochtend 24 februari en duren tot en met (uiterlijk) vrijdag 28 februari. Er wordt overdag gewerkt.
  • Tijdens deze periode is de N12 in beide richtingen afgesloten voor doorgaand verkeer. Er wordt een omleiding voorzien tussen Turnhout en Ravels via Weelde Statie. De fietspaden in de werfzone blijven steeds toegankelijk. De bussen van De Lijn volgen een lokale omleiding. De haltes in de werfzone worden tijdelijk niet bediend.
  • De bestemmingen in de werfzone zijn moeilijk bereikbaar met de wagen. Bewoners en bezoekers moeten hun voertuig dan parkeren in de dichtstbijzijnde zijstraat. De zijstraten van de werfzone blijven bereikbaar via achterliggende gemeentewegen.

Planning van de werken

  • maandag en dinsdag: frezen toplaag en putdeksels op hoogte brengen
  • woensdag: aanbrengen kleeflaag en asfalteren
  • donderdag en eventueel vrijdag: afwerken, wegdek borstelen en belijning aanbrengen

Asfalteringswerken zijn erg weersgevoelig. Bij slecht weer kan de planning nog wijzigen.

Datum van het bericht: maandag 17 februari 2020
Nieuwsoverzicht