Dienstverlening op afspraak

Sluiten

Belangrijke info

Week van de Duurzame Gemeente van 18 tot 25 september

Duurzame gemeente (grote weergave)

Van 18 tot 25 september worden de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) een week lang in de kijker gezet tijdens de Week van de Duurzame Gemeente. Deze doelstellingen werden vastgesteld door de VN en moeten van de aarde een meer duurzame plaats maken tegen 2030.

Ontmoet onze 'Duurzame Helden'

Oud-Turnhout zet zijn lokale duurzame helden in de kijker. Dit zijn burgers, bedrijven, scholen en verenigingen die dagdagelijks duurzaam bezig zijn en daarom de lokale gezichten van de 17 mondiale doelstellingen worden.

Je vindt onze lokale duurzame helden op www.duurzamegemeente.be/gemeenten/oud-turnhout. Een getuigenis van enkele helden vind je onderaan bij 'downloads'. 

Programma

woensdag 18 september om 19 uur: Hijsen van de SDG-vlag

Om 19 uur wordt de SDG-vlag feestelijk gehesen op het Dorpsplein onder begeleiding van MUZO en in aanwezigheid van de lokale duurzame helden van Oud-Turnhout. Iedereen is welkom!

donderdag 19 september: Car Free Day

Het gemeentebestuur promoot bij alle bedrijven om hun werknemers, die op een duurzame manier naar het werk komen, te belonen. Door samen een steentje bij te dragen kunnen we de CO2-uitstoot door de mobiliteit doen dalen!

donderdag 19 september om 20 uur: Workshop ‘Kruidenapotheek’

In deze workshop in de bibliotheek leer je alles wat je altijd al wilde weten over kruiden en hoe je ze kan gebruiken. Gratis deelname, wel inschrijven in de bibliotheek, Sint-Bavostraat 3.

vrijdag 20 september: STRAP-dag

De SCHOT-scholen organiseren activiteiten in het kader van duurzame mobiliteit.

zaterdag 21 september: World Cleanup Day

Op deze dag wordt wereldwijd zoveel mogelijk zwerfvuil opgeruimd. Ook in Oud-Turnhout willen we ons grondgebied mooi en netjes houden. Ruim jij het vuil voor je deur op?

zondag 22 september van 9 tot 12 uur: GEEFPLEIN

De parking De Djoelen in de Neerstraat wordt omgetoverd tot een geefplein. Iedereen kan er terecht om kledij, huisraad, speelgoed en boeken gratis weg te geven of mee te nemen. Deel de dingen die je te veel hebt of die je zelf niet meer gebruikt. Er kan niets verkocht worden!

Meubilair, video’s, drinkglazen en encyclopedieën worden niet aangenomen op het geefplein. Met gratis koffie- en theebar.

zondag 22 september om 13.30 uur: Klimaatwandeling

Tijdens deze wandeling ontdek je in het landschap waar de klimaatsveranderingen al zichtbaar zijn. Ook de oorzaak van deze veranderingen worden toegelicht.  Vertrek aan BC De Liereman, Schuurhovenberg 43.

dinsdag 24 september om 19 uur: ‘Een uurtje rond duurzame ontwikkeling’ 

Een evenement in de Sint-Bavokerk met teksten en beelden over verdraagzaamheid, gelijkheid en vrede, met muzikale omlijsting. Nadien kan je napraten met een drankje.

woensdag 25 september om 19.30 uur: Heldencafé

Onze lokale duurzame helden worden tijdens een gezellig samenzijn in OC De Djoelen verwend met een hapje en een drankje. Onze duurzame helden vind je op www.duurzamegemeente.be/gemeenten/oud-turnhout.

Info

Dienst duurzaamheid - 014 46 22 25 - duurzaamheid@oud-turnhout.be 

Datum van het bericht: maandag 09 september 2019
Nieuwsoverzicht