Dienstverlening op afspraak

Sluiten

Belangrijke info

Behaag onze Kempen

Ook dit najaar loopt in onze gemeente de actie ‘Behaag onze Kempen!’. Deze actie is intussen aan haar 25ste editie toe. Organisatoren zijn IOK, Natuurpunt, Velt, JNM en 26 Kempense gemeentebesturen. Ze willen inheemse en streekeigen soorten promoten. Je kan in september en oktober ook plantgoed aankopen via de actie.

Aanbod

Het bestelformulier op de volgende pagina geeft een overzicht van wat je allemaal kan kopen via ‘Behaag onze Kempen’. Speciaal voor de bijen wordt bloemenzaad voor bloemenweiden en bloembollen aangeboden. De organisatoren kiezen waar mogelijk voor autochtoon plantmateriaal. Dit is beter aangepast aan ziektes, uitzonderlijke vorstperiodes, interacties met andere organismen …

Begin met je goed te informeren

Op www.iok.be/bok en in de gratis infobrochure kan je eenvoudig te weten komen welke haag ideaal is voor jouw tuin. Denk ook eens aan een gemengde haag. Deze hagen zijn beter bestand tegen ziekten en plagen en hebben een mooi blad-, bloesem- en besseneffect.

Tuinadvies en 'live' ontmoeting met het aanbod van Behaag Onze Kempen

Tijdens deze inspiratiewandeling ontmoet je quasi elke aangeboden soort 'live', omkaderd met smakelijke info van Joeri Cortens over het gebruik, historiek en meerwaarde van het aangeboden plantgoed. Welkom op zaterdag 19 oktober om 14 uur in het Begijnhof van Herentals (afspraak aan de wereldwinkel, Begijnhof 29, Herentals).

Bestellen

1. Bestellen - tot 20 oktober

  • bij voorkeur online: www.iok.be/bok 
  • met het bestelformulier: afgeven in het gemeentehuis (zie downloads onderaan)

2. Betalen via overschrijving - tot 1 november

De gegevens voor de betaling via overschrijving ontvang je na jouw bestelling.

3. Afhalen

Het bestelde plantgoed haal je zelf af op zaterdag 23 november tussen 9.30 en 11.30 uur op de gemeentelijke werkplaats, Molenbergen 17.

Info

Datum van het bericht: donderdag 05 september 2019
Nieuwsoverzicht