Start werken aan pastorie van Oosthoven

Een landschapshuis voor iedereen!

Op 19 augustus zijn de werken aan de pastorie in Oosthoven gestart. Het gebouw wordt omgetoverd tot een open ‘landschapshuis’. Een plaats waar iedereen welkom is om te genieten in de tuin, als buurtorganisatie gebruik te maken van de multifunctionele ruimtes, een evenement bij te wonen, … Kortom, een plek die mensen bij elkaar brengt. 

Bosgroep Kempen Noord en Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete (RLKGN) financieren de renovatie, met steun van de provincie Antwerpen. Zij zullen er hun kantoorruimtes onderbrengen en kiezen bewust voor een ‘open concept’.

Bas Van der Veken (RLKGN) legt uit:

“We willen de pastorie uitbouwen tot een levend(ig) landschapshuis dat mensen en organisaties samen brengt rond thema’s als landschap, natuur, bos, stilte, erfgoed, trage wegen, toerisme, recreatie, streekproducten … We kiezen dus bewust voor een huis en tuin die open zijn voor bezoekers, omwonenden, scholen en verenigingen. We willen relaties aangaan met de buurt (samen beslissen over de invulling van de tuin, banken, kruidentuin, boomgaard, …), de Reuzepas (buitenklasje in de tuin), De Heischuur, … Het zullen immers mensen zijn die van dit project een ‘levend(ig)’ project maken!”

De eigenheid van het gebouw, zoals de kenmerkende gevel, blijft behouden. Sommige delen krijgen echter een moderne toets, zodat het pand klaar is voor de volgende jaren.

De werken zouden in het najaar van 2020 afgerond moeten zijn.

       

       

Dit toekomstbeeld geeft je alvast een idee.

       

Info

www.rlkgn.be

Datum van het bericht: donderdag 22 augustus 2019
Nieuwsoverzicht