Vernieuwing E34 tussen Oud-Turnhout en de grens

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat verder met de structurele onderhoudswerken op de E34.  Dit jaar worden twee zones vernieuwd: ter hoogte van het op-en afrittencomplex 25 in Oud-Turnhout en in de zone vanaf het kanaal Dessel-Schoten tot aan de Nederlandse grens (grondgebied Mol-Postel). De werken op de E34 maken deel uit van een meerjarenproject waarbij AWV op termijn het hele wegdek van Ranst tot de Nederlandse grens (48 kilometer) in beide richtingen zal vernieuwen.
 

       

 

Fasewissel van 16 op 17 en van 17 op 19 september

In de week van 16 september wisselen de werken van kant. Omdat er in twee verschillende zones gewerkt wordt zullen de werken in iedere zone op een ander moment wisselen. In de zone van het complex Oud-Turnhout zal de fasewissel plaats vinden in de nacht van 16 op 17 september. In de zone Mol-Postel wisselen de werken van kant tussen dinsdagavond 17 september en donderdagochtend 19 september. Tijdens wissels is er slechts verkeer over één rijstrook in beide richtingen mogelijk.

Verkeer over twee versmalde rijstroken in elke rijrichting

Net als in de vorige fase kan het verkeer op de E34 steeds in beide richtingen blijven rijden. Ter hoogte van de werken rijdt het verkeer over twee versmalde rijstroken in elke richting, op één zijde van de snelweg. Er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u.

Op- en afrit Oud-Turnhout (25) afgesloten richting Nederland

De op- en afrit Oud-Turnhout in de richting van Antwerpen gaat terug open. De toegangen aan de kant richting Nederland worden afgesloten.
 
Het verkeer volgt een omleiding via de naastliggende op- en afritten:

  • Verkeer komende van Turnhout, Oud-Turnhout en Baarle rijdt van en naar de snelweg via de N19 en op- en afrit Turnhout-centrum (24)
  • Verkeer komende van Retie, Dessel en Mol rijdt van en naar de snelweg via de N118 en op- en afrit Retie (26)
  • Zone Arendonk industrie is bereikbaar via op- en afrit Retie (26) en N118

De snelwegparking in Postel richting Antwerpen gaat terug open. De parking richting Nederland wordt nu tijdelijk afgesloten tot het einde van de werken.

Ook de snelwegparking in Postel richting Antwerpen is vanaf begin augustus tot einde werken afgesloten. De parking richting Nederland wordt ook tijdelijk afgesloten vanaf half september. 

Info

De meest actuele info over de werken vind je op www.wegenenverkeer.be/werkenE34.

Contact opnemen met het Agentschap Wegen en Verkeer kan via www.wegenenverkeer.be/contactformulier.

Datum van het bericht: donderdag 20 juni 2019
Nieuwsoverzicht