Oud-Turnhoutse laureaat van Junior Journalist Wedstrijd 2019

Laureaat (grote weergave)

Junior Journalist is de grootste schrijfwedstrijd voor jongeren in Vlaanderen, in organisatie van het Davidsfonds. Het thema van de editie 2018-2019 was ‘Meesterschap’, in navolging van het project rond de Vlaamse Meesters.

In totaal deden zo’n 5.000 leerlingen uit 38 gemeenten mee aan de wedstrijd in vier leeftijdscategorieën. De provinciale jury bestond uit Provinciegouverneur Cathy Berx, Anja Daems (Radio 2), Kris Van Marsenille (hoofdredacteur Gazet van Antwerpen) en Hilde Gerard (jeugdboekenschrijfster uit Turnhout).

Laureaat uit Oud-Turnhout!

Trots kunnen we meedelen dat de winnaar van de leeftijdscategorie 14-16 jaar uit Oud-Turnhout komt. Mila Meijer, leerlinge van de Talentenschool te Turnhout, werd laureaat met haar verhaal ‘Voedselketen’ (zie downloads).

Op zondag 19 mei werden de winnaars van de provincie Antwerpen gehuldigd in De Kapel te Zoersel in aanwezigheid van gouverneur Cathy Berx. Mila mocht een mooi prijzenpakket in ontvangst nemen. Schepen van onderwijs Liesbet Dierckx was ook aanwezig en feliciteerde Mila met haar knappe prestatie. Proficiat!

Datum van het bericht: woensdag 22 mei 2019
Nieuwsoverzicht