Inschrijven op school

kies_jouw_school (grote weergave)

Je kind inschrijven in het kleuter- of lager onderwijs

Wil jij jouw kind inschrijven op een kleuter- of lagere school in Oud-Turnhout, Turnhout of Vosselaar? Dat loopt voortaan anders. Daardoor moeten ouders niet in een wachtrij aan de schoolpoort staan. Er is voor elk kind een plaatsje in een school van de gemeente waarvoor jij kiest.

Wie moet zich aanmelden? 

Kinderen geboren in 2019

Is jouw kind geboren in 2019? Dan moet je hem of haar aanmelden door jouw schoolkeuze door te geven, ook wanneer het volgend schooljaar nog niet zal starten.

Andere kinderen

  • Gaat jouw kind nu al ergens naar school en wil jij veranderen vanaf 1 september 2021 of later in het schooljaar? Dan moet jij jouw kind eerst aanmelden.
  • Is jouw kind geboren vóór 2019 en ging het nog niet naar school? Dan moet jij jouw kind eerst aanmelden.
  • Gaat jouw kind naar het buitengewoon onderwijs? Daar gelden andere regels. Lees er meer over op www.onderwijs.vlaanderen.be.

Aanmelding - en inschrijvingsperiodes 

25 januari tot en met 12 februari 2021 - Voorrang voor broers en zussen, en kinderen van personeel

Broers en zussen kunnen rechtstreeks in de school van broer of zus inschrijven. Kinderen van schoolpersoneel kunnen ook inschrijven met voorrang in de school van hun ouder.

1 tot en met 26 maart 2021 - Aanmelden

Je kan jouw kind enkel in deze periode aanmelden, maar op welk moment jij dit precies doet, speelt geen rol. Aanmelden kan via www.kiesjouwschool.be.

Opendeurdag SCHOT-scholen op 5 februari

Ben je benieuwd naar de werking van de vier Oud-Turnhoutse SCHOT-scholen? Dan ben je welkom op vrijdag 5 februari op onze opendeurdag. Meer informatie volgt.

Vrije plaatsen in de SCHOT-scholen

Een overzicht van de vrije plaatsen per geboortejaar of per leerjaar kan je terugvinden op www.sg-schot.be of op de website van de school in kwestie:

Praktisch

Onderwijs

Dorp 31

2360 Oud-Turnhout

tel.+32 (0)14 46 22 33
secretariaat@oud-turnhout.be