Fietsbieb Oud-Turnhout

Fiestbieb (grote weergave)

Kinderfietsen ontlenen tegen een lage prijs

De Fietsbieb ontleent tweedehands kinderfietsen voor kinderen tot 12 jaar voor 20 euro per jaar. Is je kind toe aan een grotere fiets of wil hij of zij een ander model? Dan kan de fiets ingeruild worden voor een ander exemplaar uit de Fietsbieb. Een heel jaar lang. 

Praktische informatie

  • Lid worden kost 20 euro per jaar. Er wordt ook 20 euro waarborg gevraagd bij het ontlenen van een fiets. Die krijg je terug wanneer je de fiets terug inlevert. 
  • Als je een kinderfiets schenkt aan de Fietsbieb, krijg je meteen een jaar gratis lidmaatschap. Die fiets wordt ook volledig in orde gebracht door de vrijwilligers van de Fietsbieb. 
  • Je vindt de Fietsbieb in Eigenaard, Koning Boudewijnlaan 80. Je kan er elke eerste zaterdag van de maand terecht van 9 tot 11 uur. 

De Fietsbieb is een vrijwilligersinitiatief van Stroming vzw en Beweging.net met de steun van het gemeentebestuur en OCMW van Oud-Turnhout.

Vrijwilligers gezocht voor de Fietsbieb!

Fietsbieb is op zoek naar gedreven vrijwilligers. Repareer je graag fietsen en wil je mee zorgen voor een ruim aanbod aan veilige kinderfietsen? Draai je je hand niet om voor een correcte administratie of zegt het je wel iets om de Fietsbieb Oud-Turnhout enkele uren per maand open te houden? Dan ben jij wellicht de geknipte vrijwilliger voor de Fietsbieb.

De Fietsbieb is 2 uur per maand open, d.w.z. dat het een engagement is dat niet te veel van je tijd opslorpt. Het uitleenpunt van de Fietsbieb draait volledig op vrijwilligers. De huidige vrijwilligers genieten van hun tijd.

Tweedehands kinderfietsen: steeds welkom

De Fietsbieb leent tweedehands kinderfietsen uit. Deze worden aangekocht bij het sociale tewerkstellingsproject Het Fietsenatelier (vzw De Sprong). Ook vrijwilligers van de Fietsbieb sleutelen aan kinderfietsen om ze in orde te maken.

Heb je thuis nog een kinderfietsje staan, dan kan je deze aan de Fietsbieb schenken in ruil voor een jaar gratis lidmaatschap. Je fietsje krijgt een tweede leven bij een ander kind.

Contact

Fietsbieb Kempen
Bart Wynants
Korte Begijnenstraat 18 te 2300 Turnhout
014 40 31 62 - 0475 85 62 29 - regio.kempen@fietsbieb.be 

Praktisch

Eigenaard: assistentiewoningen en dienstencentrum

Koning Boudewijnlaan 80 
2360 Oud-Turnhout

tel.+32 (0)14 46 22 44
eigenaard@oud-turnhout.be

Openingstijden

BUREEL

maandag: 8.30 tot 12 uur
dinsdag: 8.30 tot 12 uur
woensdag: 8.30 tot 12 uur
donderdag: 8.30 tot 12 uur
vrijdag: 8.30 tot 12 uur

Andere momenten op afspraak.

Bij afwezigheid of voor dringende zaken kan je contact opnemen met het OCMW.