GFT composteren

compostvat (grote weergave)

Met uw GFT-afval kan u thuis perfect uw eigen compost maken. In functie van de grootte van uw gezin en tuin kiest u het meest gepaste systeem.  

 

Een compostvat is ideaal als u over een kleinere tuin beschikt. Hierin verwerkt u voornamelijk keukenafval.

Een compostbak is bedoeld voor mensen met een grote(re) tuin. 

U kan compostvaten en -bakken bestellen bij de dienst Afvalzaken in het gemeentehuis, ze worden thuis geleverd door de gemeentediensten.

 

kant-en-klare zakjes compost

Een zakje compost van 25 kg (verpakt) kost  2 euro. U kan ze afhalen in het containerpark.

-    OF u betaalt vooraf bij de dienst Afvalzaken in het gemeentehuis en u neemt het betalingsbewijs mee naar het containerpark

-    OF u betaalt ter plaatse in het containerpark (NIET contant, maar met de strippenkaart) en krijgt de zakjes compost onmiddellijk mee.

 

De compostmeesters (kringloopkrachten) zijn bedreven in het hele kringlooptuinieren: (thuis)composteren, vaste planten, houden van kippen,… Zij hebben hiervoor een opleiding gevolgd en willen hun kennis en ervaring delen met anderen, bijvoorbeeld met demonstraties van het thuiscomposteren, met (van maart tot oktober) de maandelijkse opendeurdag elke eerste zaterdagvoormiddag van de maand en met een infostand en de compostmobiel op allerlei activiteiten.

Meer info krijgt u bij de dienst Milieu en duurzaamheid.

 

Wil u meer weten over afvalarm tuinieren, pesticidenvrij tuinonderhoud en gebruik van compost en hakselhout? Op de milieu- en duurzaamheidsdienst zijn diverse brochures beschikbaar of u kan zich opgeven om een compostcursus te volgen. Een compostmeester komt u thuis GRATIS helpen met composteren.

Elke eerste zaterdag van de maanden maart/april/mei/augustus/september/oktober zijn de compostmeesters van 10 tot 12 uur aanwezig in hun demoplaats, op het domein van Jeugdcentrum Zweepes Ven. Daar geven zij informatie over thuiscomposteren, kringlooptuinieren en het gebruik van een compostvat of -bak. U kan dit ook in de praktijk bekijken, want er staan compostvaten en -bakken opgesteld.

Procedure

Er zijn twee mogelijkheden om een compostvat- of bak aan te vragen:

Ofwel bestelt en betaalt u bij de dienst afvalzaken in het gemeentehuis. Nadat de betaling werd uitgevoerd, wordt de compostbak of het compostvat thuis geleverd.

Ofwel vult u onderaan deze pagina onder 'e-loket' een digitaal aanvraagformulier in. U krijgt dan een e-mail met een betalingsverzoek. Nadat de betaling werd uitgevoerd, wordt de compostbak of het compostvat thuis geleverd.
De zakjes compost zijn af te halen in het containerpark

Prijs

  • Compostvat met beluchtingsstok: 30 euro
  • Afzonderlijke beluchtingsstok: 5 euro
  • Compostbak : 40 euro 
  • Een zakje compost van 25 kg (verpakt) kost  2 euro

Praktisch

Afvalzaken

Dorp 31
2360 Oud-Turnhout 

tel.+32 (0)14 46 22 25
afvalzaken@oud-turnhout.be

Openingstijden

 

maandag: 8.30 u. tot 12.00 u.
dinsdag: 8.30 u. tot 12.00 u.
13.30 u. tot 16.30 u.
17.30 u. tot 19.30 u.
woensdag: 8.30 u. tot 12.00 u.
13.30 u. tot 16.30 u. 
donderdag: 8.30 u. tot 12.00 u.
vrijdag: 8.30 u. tot 12.00 u.