Kleuter- en basisonderwijs

In Oud-Turnhout kan u in vier scholen terecht voor kleuter- en lager onderwijs. Bij één school is het gemeentebestuur de inrichtende macht (Salto), de andere drie zijn vrije gesubsidieerde scholen (Delta, Reuzepas en Zwaneven). De scholen zijn verspreid over de verschillende woonkernen in onze gemeente, zodat er wellicht een kleuter- en lagere school bij u in de buurt is.

Deze vier kleuter- en basisscholen vormen samen de scholengemeenschap SCHOT, die als enige in Vlaanderen netoverschrijdend werkt.

Kleuters groeien best op in hun eigen vertrouwde omgeving. Een school dicht bij huis is daarom een uitstekende keuze. De vier Oud-Turnhoutse SCHOT-scholen staan elk met hun eigen visie garant voor kwalitatief onderwijs.

Inschrijvingen

U kunt uw kind inschrijven in het schooljaar vóór het naar school gaat. De startdatum van de inschrijvingen kan verschillen. Op BS Zwaneven kunt u doorlopend terecht om in te schrijven. Door de wetgeving rond maximumcapaciteit werken GBS Salto, BS Reuzepas, BS Delta met inschrijvingsperiodes.

Kinderen geboren in 2016, kunnen ingeschreven worden:

  • vanaf 5 maart 2018: inschrijving mogelijk voor kinderen die broer/zus zijn van een kind op de school en voor kinderen van leerkrachten.
  • vanaf 19 maart 2018: inschrijving mogelijk voor alle kinderen. Kinderen geboren in 2015 kunnen ingeschreven worden voor 6 maart 2018. Kijk op de websites voor meer info.

Bij de inschrijving heeft de school het ‘rijksregisternummer’ van uw kind nodig. Heeft uw kind een Kids-ID, breng die dan mee.

Sollicitaties 

Wie interesse heeft in een job binnen onze scholengemeenschap, kan zich aanmelden via de website voor sollicitanten:http://sollicitanten.sg-schot.be/

Websites

Meer info

Praktisch

Onderwijs

Dorp 31

2360 Oud-Turnhout

tel.+32 (0)14 46 22 33
secretariaat@oud-turnhout.be