10.000 stappen: elke stap telt! Breng jouw buurt in beweging

10.000 stappen (grote weergave)

Doe mee en stap een keer meer

Samen bouwen we aan buurten die mensen in beweging brengen. Letterlijk en figuurlijk. Daarom doet Oud-Turnhout mee aan de campagne ‘10.000 stappen: elke stap telt!’ van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, Sport Vlaanderen, Agentschap Zorg en Gezondheid en de Vlaamse Logo’s.

Zo zetten we de komende 4 jaar stap voor stap in op meer beweging in onze buurten. Ook jij kan de stap te zetten om meer te bewegen. De eerste stap begint bij jouw voordeur!

Heb je de nieuwe stappensignalisaties al gezien in Oud-Turnhout?

Met nieuwe stappensignalisaties tonen we dat kleine afstanden tussen nuttige locaties in je buurt ook extra stappen opleveren.

Bewegen kan zonder dat je er al te grote inspanningen voor moet doen. Te voet naar de bakker, je wagen wat verder parkeren,... maar ook tijdens de werkuren kan je bewegen. Telefoneer al wandelend, maak een lunchwandeling, ... 

We nodigen iedereen uit om de auto eens wat verder weg te parkeren. Zo vind je een leuke verbinding tussen de parking De Djoelen en basisschool Salto. Dit zijn slechts 573 stappen.

Op verschillende locaties in Oud-Turnhout kan je stappensignalisaties in het straatbeeld zien. Meer stappen en trappen zorgt voor een betere gezondheid, minder auto’s op de baan en dus ook een veiligere omgeving, voornamelijk aan de schoolomgeving.

Hang jij ook één van de affiches van ‘Elke stap telt!’ op?

Onze raamaffiches vertellen dan weer dat voldoende bewegen veel meer voordelen heeft dan alleen een goede gezondheid. Hang jij ook één van de affiches van ‘Elke stap telt!’ op? Zo laat je zien waarom elke stap telt voor jou of jouw buurt.

De affiches zijn gratis te verkrijgen in het gemeentehuis.


Volg ook de Facebookpagina's van gemeente Oud-Turnhout en van Gezond Leven op de voet voor leuke info en wedstrijden. Elke stap telt voor Oud-Turnhout!

Praktisch

Gezondheid

Dorp 31
2360 Oud-Turnhout

tel.+32 (0)14 46 22 48
gezondheid@oud-turnhout.be

Openingstijden

maandag: 8.30 tot 12 uur
dinsdag: 8.30 tot 12 uur
17.30 tot 19.30 uur
woensdag: 8.30 tot 12 uur
donderdag: 8.30 tot 12 uur
vrijdag: 8.30 tot 12 uur